Namens de Stichting Eem on Ice nodigen wij u van harte uit om ook deze winter weer met uw school te komen schaatsen bij het WinterparadIJS Amersfoort!

Van vrijdag 22 november tot en met zondag 5 januari  ligt er op het Eemplein weer een prachtige ijsbaan. Ook dit jaar wordt de baan overdekt en komen er zeilen rondom die bij wind en regen dicht kunnen. Op die manier is de baan weinig afhankelijk van het weer en kan schaatsgarantie gegeven worden.

In de weken voorafgaand aan de kerstvakantie worden hier overdag schaatslessen gegeven aan de basisschoolleerlingen uit Amersfoort en omgeving. De schaatslessen duren ongeveer een half uur. Hierin leren de kinderen de basis van het schaatsen. Na de les mogen de kinderen ook nog vrij schaatsen. In totaal staan ze een uur op het ijs. De kinderen hoeven geen schaatsen mee te nemen, deze zijn op de ijsbaan aanwezig. Het mag natuurlijk wel (geen noren). De schaatslessen worden gegeven tijdens de schooltijden (tussen 09.00 en 14.00 uur).

De standaardprijs voor een uur schaatsen met één klas (variërend van 15 tot maximaal 30 kinderen) is € 90,-. Deze inkomsten zijn hard nodig om de ijsbaan te kunnen realiseren. Mocht het voor de school niet mogelijk zijn om deze kosten te dragen, dan kan wellicht een beroep gedaan worden op de ouders om met een bijdrage het schaatsen voor uw klas(sen) toch mogelijk te maken.

Vanaf 21 oktober kunt u reserveren. De ervaring van voorgaande edities leert ons dat het slim is om snel te reserveren. Eerdere jaren heeft de organisatie een aantal scholen moeten teleurstellen.

Beschikbaarheid lesblokken

Klik hieronder op een periode om de beschikbare lesblokken weer te geven.