Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Live muziek | Blinde Ed

zondag 30 december 2018 | 15:00 - 17:00

Rauw stemgeluid en lekkere rock was het devies van de Amersfoortse muzikant Blinde Ed tijdens X-factor 2011. En dat ie dit nog steeds kan en nog veel meer gaat hij zondag 30 december laten zien bij het WinterparadIJS Amersfoort. Ben jij klaar voor zinvol geweld?

Blinde Ed, dan nog Edwin Ruyer, “ziet” het levenslicht in de bruisende metropool Amersfoort. Hij wordt geboren in een muzikale familie en als kind al is het Ed’s droom om muzikant te worden Zijn moeder speelt accordeon en, heel hip in de seventies, elektronisch orgel. Op zijn vijfde vindt Ed de weg naar het orgel en vanaf dan gaat het hard.

Omdat hij thuis nogal veel schade aanricht gaat hij van zijn 6e tot zijn 19e jaar naar het blindeninstituut waar veel aandacht wordt besteed aan muziek. Ed tackelt elk instrument waar een toets op te vinden is; piano, keyboard, synthesizer, accordeon, melodica, klavecimbel, harmonium en typemachine. Hij speelt daar in een aantal bands, volgt een opleiding tot pianostemmer en leert blind typen.

Na zijn opleiding speelt hij in heel veel bands. Naast de bands treedt hij steeds vaker solo op en ontwikkelt zich tot allround toetsenman, zanger en partyanimal. Ed’s unieke feature is improvisatie en verzoeknummers op afroep. In 2011 wordt hij zesde bij de X-factor. In kroegen en op festivals schuurt Ed nog altijd de planken kaal met zijn rauwe stem.

Gegevens

Datum:
zondag 30 december 2018
Tijd:
15:00 - 17:00