WinterparadIJS Amersfoort (fotograaf Cees Wouda)Er komt dit jaar voor de derde maal een schaatsbaan op het Eemplein. Dit jaar wordt de baan overdekt en komen er zeilen rondom die bij wind en regen dicht kunnen. Op die manier is de baan weinig afhankelijk van het weer en kan schaatsgarantie gegeven worden. De baan gaat open op 27 november 2015 en blijft liggen tot 3 januari 2016.

De baan meet 30 bij 15 meter. Direct naast de grote baan komt het krabbelbaantje. Hierop kunnen de allerkleinsten hun eerste stapjes op het ijs zetten. Regelmatig worden er bijzondere activiteiten georganiseerd, zoals ijshockey of curling.

In het horecapaviljoen, direct naast de baan, worden winterse drankjes en hapjes verkocht. Een kopje koffie, warme chocolademelk met slagroom, broodje rookworst of een glühwein, het is er allemaal verkrijgbaar. Bovendien is er regelmatig live muziek of draaien dj's de beste platen.

Om de schaatsbaan financieel mogelijk te maken worden vanaf zondag 6 december mooie kerstbomen verkocht. De opbrengst hiervan komt volledig ten goede aan het WinterparadIJS.

Om de baan mogelijk te maken is veel geld nodig. Daarom is de organisatie op zoek naar mensen die het WinterparadIJS willen steunen. IJsfans adopteren een vierkante meter ijs voor € 25,- en krijgen daarvoor naamsvermelding op een bord in het horecapaviljoen en twee vrijkaartjes om te schaatsen. Ook leuk voor kleine bedrijven!

Van 18 tot en met 24 december wordt een kerstmarkt naast het WinterparadIJS gebouwd. Deze wordt georganiseerd door de winkeliersvereniging van het Eemplein. Hier worden kerstdecoratie, accessoires en leuke cadeautjes verkocht. Daarnaast is er ook genoeg te beleven in dit gezellige kerstdorp.

 
   « nieuwsoverzicht
 

Sponsors & Partners 2017