WinterparadIJS Amersfoort gaat definitief door!!

De komst van een schaatsbaan naar het Eemplein is zeker. Het is de organisatie gelukt voldoende financiële toezeggingen te krijgen van onder meer de Ondernemersvereniging Eemplein. Naast de schaatsbaan komen ook een horecapaviljoen, een kinderkermis, een wintermarkt en kraampjes met winterse lekkernijen als erwtensoep, glühwein en oliebollen.

Voorzitter van de stichting Eem on Ice is André van Gelderen. "Het was absoluut geen makkelijke onderneming in crisistijd. Daarom is het hele team ongelooflijk trots dat we het mogelijk hebben kunnen maken."

De KNSB heeft WinterparadIJS Amersfoort samen met 24 andere tijdelijke banen in Nederland geselecteerd als IJSTIJD! baan. De selectie betekent dat de baan voldoet aan de voorschriften van de KNSB en dat er volop activiteiten zijn. Op alle IJSTIJD! banen in Nederland worden voor jongeren voorrondes georganiseerd voor de IJSTIJD! Winterspelen in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Alle IJSTIJD! banen mogen een team afvaardigen naar de landelijke finale.

Op de baan kan geschaatst worden door jong en oud. Een entreekaartje, inclusief gebruik van schaatsen, kost € 6,00 bij de kassa. Tot 28 november kunnen kaartjes met korting aangeschaft worden op de website.

Op en rondom de baan worden diverse leuke activiteiten georganiseerd.  Op het ijs wordt de eerste Amersfoortse curling competitie georganiseerd. Geef je op als team van vier personen en leer  de basisbeginselen van het schuiven met de stenen, bezemen en proberen de tegenstanders weg te spelen.

Ook komt de KPN Junior Schaatsclub langs in de kerstvakantie. Oud-langebaanschaatsster Barbara de Loor geeft deze dag clinics aan de jeugd.

Jongeren van 13 en 14 jaar kunnen zich opgeven voor de ijshockeycompetitie op zondagochtend. Uit de deelnemers hieraan wordt een team samengesteld wat namens het WinterparadIJS Amersfoort deel neemt aan de IJSTIJD! Winterspelen in Amsterdam.

Daarnaast wordt het schoolschaatsen in ere hersteld. Al vele basisscholen uit Amersfoort hebben zich hiervoor aangemeld. Onder leiding van studenten van ROC Midden Nederland krijgen zij schaatsles. Tijdens deze lessen worden ook de tien snelste leerlingen verkozen die Amersfoort vertegenwoordigen bij de IJSTIJD! Winterspelen in Amsterdam.

Ook buiten de baan wordt een gevarieerd programma samengesteld met een feestelijke opening op 30 november, live optredens in het horecapaviljoen, koren op de kerstmarkt en andere sportieve en gezellige activiteiten.

Om dit winterplezier mogelijk te maken is de organisatie op zoek naar vrijwillige medewerkers voor diverse taken. Voor iedereen is wel wat te vinden wat in zijn/haar straatje past. Of je nou meerder dagen per week beschikbaar bent, of slechts een paar uurtjes. Ben je heel handig? Of hou je meer van gezelligheid? Geef je dan nu op via info@eemonice.nl.

Dit geldt natuurlijk ook voor bedrijven en instellingen die nog een steentje bij willen dragen aan de realisatie van WinterparadIJS!

 
   « nieuwsoverzicht
 

Sponsors & Partners 2017