IJshockey voor jongeren op de ijsbaan

De schaatsen kunnen uit het vet voor de jeugd, ijshockeyen kan op de ijsbaan! Van vrijdag 29 november tot en met zondag 5 januari is het Eemplein in de ban van het Amersfoorts WinterparadIJS. Naast het vrij schaatsen is er voor jongeren van 13 en 14 de mogelijkheid om te ijshockeyen.

De Amersfoortse jeugd kan zich warm maken voor de Canadese sport ijshockey. IJshockey is een (olympische) sport waarbij twee teams vol bescherming zich uitleven op het ijs om de puck te scoren bij de tegenstander. Met name in Noord-Amerika en in Scandinavië is dit een populaire sport.

Op elke zondagochtend in december kunnen jongeren van de leeftijd 13 en 14 ijshockeyen tussen 09:00 en 10:30 uur. Studenten van het ROC Midden Nederland zullen deze jongeren gaan begeleiden in het ijshockeyen.

Uit deze ochtenden worden 20 jongeren geselecteerd die kans maken om mee te doen aan de IJSTIJD! Winterspelen. Het ERU Prestige IJshockey team gaat op vrijdag 3 januari uit deze twintig jongeren een selectie maken van vijf jongens en vijf meisjes. De selectie van tien zal Amersfoort gaan vertegenwoordigen op de IJSTIJD! Winterspelen die in februari gehouden worden op de Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion Amsterdam.

Iedereen van de leeftijd 13 en 14 jaar kan op de zondagochtend komen oefenen. Een kaartje om te ijshockeyen kost €7,50. Inschrijven kan via info@eemonice.nl  of bij de ijsbaan zelf.

 
   « nieuwsoverzicht
 

Sponsors & Partners 2017