Amersfoorts team gooit hoge ogen op IJSTIJD! Winterspelen

IJSTIJD! Winterspelen team Amersfoort (fotograaf SCS Margarita Bouma)Zondag 2 februari reisde een team Amersfoortse jongeren af naar de IJSTIJD! Winterspelen in het Olympisch Stadion Amsterdam. Het Olympisch Stadion is omgetoverd tot Coolste Baan van Nederland: een 400 meterbaan, met op het middenterrein een ijshockeybaan.  Zij streden op diverse schaatsonderdelen tegen teams uit 19 andere gemeenten. De IJSTIJD! Winterspelen werden georganiseerd door de KNSB.

Op de ijsbanen van IJSTIJD!, waaronder het WinterparadIJS op het Eemplein in Amersfoort, hadden kinderen in december gestreden om bij hun finaleteam te komen: want zij mochten met tien schaatsers en tien ijshockeyers naar Amsterdam komen voor de IJSTIJD!-Winterspelen. Een evenement met een knipoog naar de Olympische Spelen van Sochi waar het meedoen belangrijker was dan winnen.

Sytske van Ballegooijen, jeugdlid van de Amersfoortse IJsvereniging, gooide hoge ogen op de 500 meter. Max Douma, ambassadeur van de IJSTIJD! Winterspelen voor team Amersfoort, won overtuigend op het onderdeel marathon. Van de 30 deelnemende jongens was hij veruit de snelste. Gijs Linn hield tijdens de ploegenachtervolging het tempo erin en wist het Amersfoortse team snel over de finish te krijgen. Monique de Waal liet zich tijdens de marathon voor meisjes niet gek maken door de schaatsers in snelle pakken en bleek een echte doorzetter te zijn. Ze kwam met een keurige tijd over de finish. Het ijshockeyteam bleek een zeer hechte ploeg te zijn. met onder andere de zeer ervaren Pim Heijt in het team waren zij niet het winnende team, maar toonden wel met sportief gedrag en spelplezier een zeer geducht tegenstander te zijn.

De Coolste baan van Nederland is een initiatief van Rintje Ritsma die deze dag dan ook aanwezig was. Hij straalde: "Geweldig dit. Hier zijn geen woorden voor, want met alles wat ik zeg doe ik deze dag al bijna tekort. Ik had vooraf een idee in mijn hoofd, maar alleen de baan als geheel is al veel mooier geworden dan ik gedacht had. Er zijn zoveel mensen in touw geweest en die hebben er in korte tijd iets prachtigs van gemaakt. En dan dit evenement: al die kinderen die hier schaatsplezier beleven, sommige op gehuurde schaatsen, anderen als echte profs. Het is geweldig om hierbij betrokken te zijn."

 
   « nieuwsoverzicht
 

Sponsors & Partners 2017